Avgiftning/ Detox

Har fått endel spørsmål fra flere, om et spesielt produkt. BIODRAIN  blir solgt i diverse helsekost butikker. Noen lurer på om det har noe for seg og andre lurer på farer og bivirkninger. Biodrain blir produsert av New Nordic Healthcare Aps (Danmark). Dette står det om produktet i en nettbutikk:

BioDrain (detox)

-BioDrain renser ut avfallsstoffer og strammer opp.

Ønsker du mer energi, penere og strammere hud? Da kan BioDrain urtetabletter være løsningen for deg – BioDrain er effektiv detox (utrensing av avfallsstoffer)! BioDrain renser kroppen for overflødig væske og avfallsstoffer. Avfallsstoffer tærer på vår vitalitet. Overflødig væske samler seg under huden, danner cellulitter («appelsinhud») og uønskede kilo. BioDrain gjør utrensing (detox) både enkelt, lett og sikkert. BioDrain er et komplett og nøye sammensatt naturmiddel som inneholder tradisjonelle urter, bioflavonoider (300 mg. pr dagsdose), poly- og oligosakkarider, og mineralet kalium. Det er kjente og tradisjonelle naturmidler som BioDrain inneholder og disse er kjent for: sine rensende og oppstrammende egenskaper, for en riktig væskebalanse i kroppen og kroppens celler, er gunstig for tarmen og tarmens bakterieflora, og godt for de små blodkarene i kroppen. BioDrain er produsert i Danmark under farmasøytisk kontroll for renhet og innhold. Øvrige råd under BioDrain detox-kuren: Reduser forbruket av alkohol, kaffe, søtsaker, sukker, rødt kjøtt og fete matvarer når du inntar din BioDrain kur. Øk inntaket av kornprodukter, frisk frukt og grønnsaker under BioDrain kuren. Moderat mosjon anbefales for å stimulere sirkulasjon, respirasjon og utrensing så lenge BioDrain kuren inntaes.

Produktet er sterkt markedsført i media og er til stadighet på tilbud, så jeg skjønner at folk lurer på hva dette er. Jeg har kikket på innholdet.

Listen er ikke lang og det er bra, for om det er for mange forskjellige urter så klarer ikke kroppen å skjønne hva produktet vil. Også er den listet opp etter hva det er mest av.

Innhold pr dagsdose Bio-Drain:

Dosering:
6 tabletter pr dag

1.Radix Chichorii( Sikori): 2000 mg – Radix betyr rot. Sikori er en bitter, nærende og styrkende urt som virker appetittstimulerende, galledrivende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, stoffskiftestimulerende, urindrivende, avførende, betennelsesdempende, styrkende for lever og galleblære, slimløsende, rensende, blodsukkersenkende, blodåreutvidende, blodtrykksenkende og astringerende (rolv.no).

2. Sitrus (bioflavonoider): 780 mg flavonoider i sitrusfrukt er kan ha en god effekt på betennelsetilstander og motvirker aldring av huden. Bioflavonoider er en antioksidant.

3. Frukt og grønnsaksfibre (pektinholdig): 600 mg pektin er et fiber. Pektin brukes også til fortykning middel i syltetøy osv.

4. Semen Ispagula(lopperfrø): 600 mg – Avføringsmiddel som øker tarminnholdet, gjør avføringen myk og smører tarmsystemet. Loppefrø virker avførende ved forstoppelse eller treg mage, stoppende ved diaré og dysenteri, astringerende, avkjølende, beroligende, lindrende, irritasjonsdempende, betennelseshemmende, kolesterolsenkende, blodsukkersenkende, appetittdempende, blodrensende og avgiftende  (rolv.no).

5. Trifolium Pratense (rødkløver): 300 mg Rødkløver er ypperlig å bruke ved kroniske hudproblemer slik som eksem og psoriasis. Den er blodrensende og god ved avgifting av kroppen. Urten er også mye brukt ved overgangsbesvær (urtemedisn vol 2)

6. Taraxacum Officinale (løvetann): 300 mgDette også en bitter urt. Den er brukes ofte ved dårlig fordøyelse og forstoppelse. Den styrker leveren. Løvetann rot er også kjempe fin ved hudproblemer som kviser og eksem.

7. Cyanara Scolymus L. (artisjokk): 222 mg Artisjokk brukes ofte ved avgiftninger og fjerning av giftstoffer i kroppen. Den er vanndrivende og viktig i arbeidet med å skille ut overskudd av syre i kroppen. Artisjokk får leveren til å skille ut ekstra galle slik at nedbrytningen av fett blir enda bedre.

8. Solidago Virgaurea (gullris): 200 mg –   Gullris styrker både lever og nyrer. Den er vanndrivende, og er slimhinnebeskyttende. Den er også god ved hud lidelser.

9. Thymus Vulgaris (timian): 125 mg Timian er en flott urt som brukes mye ved dårlig fordøyelse, Candida og parasitter i tarmsystemet.

10. Silybum Marianum (marietistel): 120 mg –  Marietistel har kjempe god påvirkning på leveren. Den får leveren til å produsere mer galle. Mange har en «sliten» lever som har jobbet overtid over lang tid. Spesielt i tider hvor sukker, dårlig mat, alkohol, medisin og giftstoffer blir inntatt.

11. Klorofyll: 60 mg –  klorofyll finnes i planter og alger. Chroella og Spirulina er gode kilder. Nå står det ikke i pakningen hvilket klorofyll som er brukt. Sikkert ikke  chroella og spirulina for da hadde det stått på pakningen.

Personlig må jeg si at jeg ble litt imponert av utvalget av urter i produktet. For det er absolutt urter som alle over 30 år burde ta. For da har man kanskje allerede i 15 – 20 år påført kroppen skadlige påkjenninger som dårlig mat, sukker, røyk, alkohol, amalgan, medisin osv. Som et rent detox middel så er den for svak, men funger som en lett vår rengjøring. For de som allerede har prøvet Biodrain og opplevd hodepine osv. Det kommer av at leveren får hjelp til å avgifte kroppen og gift stoffene er rundt om i kroppen og trenger hjelp til å komme ut. Drikk vann, masse vann.

Urtemedisin boken min fra skolen som finnes i Vol 1 og Vol 2 av Fride Aasen.

Jeg ble ihvertfall litt klokere ang produktet. Tror ikke jeg ville brukt den som en kur men mer som et kosttilskudd. Spesielt siden jeg akkurat gått over til en ny og bedre livsstil. Og kroppen trenger tid på å restituere seg. Husk at man har brukt mange år på få kroppen der den er i dag. Og om det ikke er en frisk kropp så trenger den både hjelp og tid på å komme tilbake  til det velværet som preger de fleste barn.  Og husk,at vi bærer på ulike grader av forgiftninger. God helg.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under helsekost

2 responses to “Avgiftning/ Detox

 1. Lin

  Heisann!
  Tar du Biodrain daglig?
  Jeg er på en Detox (med mat) og tar disse ved siden av og føler meg langt piggere og bedre enn når jeg vanligvis gjør denne Detoxen (2 gr pr år).

  Jeg kom over bloggen din i forbindelse med at jeg satt å søkte på noen av ingrediensene i Biodrain som jeg ikke viste hva var.

  Takk for nyttig info!!

  • Nei jeg tar ikke biodrain daglig. Men det er et fint tilskudd å ta. For urtene har masse flotte egenskaper som kan hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallstoffer.
   Så fortsett med det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s