Syre og Base i kroppen

Har du hørt og syre og base i kroppen? Boken pH – Miraklet er en god bok som omhandler syre og base i kroppen vår. Jeg har laget et lite sammendrag/ oppsummering av boken. Håper du får med deg essensen av hva syre og base gjør for kroppen.

» Fysisk sykdom skyldes nesten alltid for mye syre, som belaster kroppens syre-base balanse til et punkt der den tvinger kroppen til å skape symptomer på sykdom. Symptomene i startfasen av en syreoverskudd fase kan være sprukken hud, forkjølelse, influensa og bihule problemer. For mye syre = mindre oksygenkonsentrasjon, og funksjoner i cellene opphører. Når kroppen blir utsatt for mye syre begynner blodet å trekke ut alkaliske mineraler ut av vevene som en motvekt(kroppen trekker kalsium ut av knoklene. Beinskjørhet?). Natrium,kalium,kalsium og magnesium er mineraler som egner seg til å nøytralisere eller avgifte sterke syrer. Kroppen er sur og tappes for kalsium og ikke at vi spiser for lite kalsium holdig mat. Kroppen kan f.eks kvitte seg med syrer gjennom huden og fremkalle symptomer som eksem, kviser, byller, hodepine, muskelkramper, ømhet, hevelser, irritasjon, betennelse, samt verking og smerter. Syreavfall blir avleiret i kroppen og deretter kommer ut i blodbanen, gjør til at blodomløpet prøver å kvitte seg med det i flytende form gjennom lunger eller nyrer. Blir det for mye å håndtre blir det deponert til f.eks hjertet, bukspyttkjertelen, lever, tykktarm, eller lagret i fettceller. Mulige tegn på mye syre i kroppen:  Tretthet, fordøyelsesbesvær, diare, tarmsmerter, depresjoner, hyperaktivitet, usosial adferd, astma, sopp, alle betennelse tilstander, utsett, eksem, elveblest, humørsvingninger, hormonubalanse, leddgikt, allergi, tarmgass, sløvhet, søvnløshet, infeksjoner, over- undervekt, dårlig hukommelse, sviende øynde, dårlig næringsopptak. (Dette var bare noen av symptomene som sto i boka). Hos barn kan det også gi utslag som bleie utslett, trøske, kolikk. Kroppen produserer slim for å beskytte slimhinnene. Slimet kapsler inn alle giftstoffene vi får i oss. Og i den forbindelse blir slimet tykt og  ugjennomsiktig for å fange opp giftstoffene og frakte dem ut av kroppen. Giftstoffer som meieriprodukter, animalsk protein, hvitt mel, bearbeidet mat, sjokolade, kaffe og alkohol. Grønnsaker gir ikke opphav av klebig slim.     Rå matvarer er mer basedannende, mens kokte er mer syredannende. Enzymer blir ødelagt ved 48 grader celsius.            Ved å tygge maten ytterst godt, hjelper fordøyelsen med å fordøye maten. Men skal tygge maten så godt at det blir en væskefylt konsistens i munnen. Plantenæringstoffer binder til seg syre og nøytralisere det. Helst mørkegrønne plantenæringstoffer. Spesielt gress arter som hvetegress, bygggress, havregress, kveke, kamut gress, sitron gress er bra mot syre angrep. For å unngå å få syre opphopning i kroppen så må man begrense inntaket av komplekse karbohydrater som poteter, belgfrukter og kornprodukter. Spirer og skudd er basedannende. Hvete og ris er de mest syredannende. Amarant, quinoa og spelt er bare lett syre dannende. Hirse og bokhvete svinger mellom nøytral og lett syreholdig og lett basisk. Hirse inneholder mye proteiner.

Gjærede soyaprodukter som miso og soyasaus bør man holde seg unna. Soyapølse er et bearbeidet produkt og er ikke bra. Fisk inneholder ikke fiber – og danner syre og klebrig slim. Skalldyr er åtseldyr som spiser hva som helst også avføringen til fisken. Resultatet er at de er fulle av toksiner( gift).

Basedannende mat øker den sportslige yteevnen og bygger opp utholdenhet og muskler i tillegg til at den sørger for ren energi.  Frø og nøtter blir basiske når de spirer. Saft fra grønnsaker er veldig basedannende. Basisk frukt er kokosnøtt(frisk), kirsebær og umoden banan.

Frukt er syre dannende pga sukker innholdet, saft er verste sort( fruktsaft / juice). All sukker er syre. Kroppen klarer ikke skille mellom raffinert sukker og frukt sukker eller kunstig sukker. Det eneste sukker som er ok er urten Stevia.

Begrens/kutt ut inntak av egg, kjøtt, sopp, gjær, ferdig saus, surkål, brus,sjokolade, kaffe, koffeinkaffe, mais, mikrobølget mat, kunstig søtningsmiddel »

Dette er tatt ut fra boken pH – miraklet.  I korte trekk. Altså bør man passe på å spise mer grønnsaker, mindre kjøtt, mindre frukt. Boken kommer med en oppskrift på et sunt kosthold 20 % syre og 80 % base. Litt kjøtt og mye grønnsaker.

Også leste jeg et annet sted ang syre og base i kroppen: » når du har kommet i gang med en mer base kosthold så vil du merke at urinen lukter vondt. Og det er helt normalt. Det betyr at kroppen holder på å skille ut syre»

God base kveld 🙂

Reklamer

11 kommentarer

Filed under Tips

11 responses to “Syre og Base i kroppen

 1. Veldig interessant! Har reservert boken på biblioteket. 🙂 Gøy å lære ulike aspekter ved kostholdet. tidligere i dag leste jeg en del om lavkarbo-kosthold. Det skal man jo virkelig meske seg i kjøtt og egg. Men frukt skal en være forsiktig med..

  Men dette skal jeg ta med meg på veien – og gleder meg til å lese boken! (Jeg er foresten plaget med både eksem (for det meste pga sitrusallergi) og mye slimproduksjon…. Så kanskje mer basisk mat og mindre syre-mat kan hjelpe… 🙂

  • Liker boken godt, men forfatteren er er «litt» på yttersiden også. Men en middelvei er alltid bra 🙂
   Du skal nok se at basisk mat kommer til å gjøre ting bedre 🙂

 2. Takk for fin lesining. Dette boken vil jeg lese 🙂

  Står det noe om svimmelhet i denne boken?

 3. Så spennende! Jeg har slitt med eksem i mange mnd. Så trappet jeg ned på kaffe som jeg har drukket litervis av og vips har eksemet tørket inn. Denne boken må jeg nok lese. Har blitt flink å drikke greens og spirulina igjen og det er basedannede etter det jeg har forstått! Takk for bokomtale 😀

 4. Takk for flott innlegg! Jeg har vært litt nysgjerrig på dette med syre/base balansen i kroppen, og nå lærte jeg mye. Skal se om jeg får lånt boka på biblioteket 🙂

  Snedig at du nevnte det med illeluktende urin: jeg har nemlig hatt en del av det etter jeg begynte å ta tilskudd av spirulina, kamut osv. Nå har det gitt seg da, så kanskje kroppen min er i balanse? 😛

  • Det er gøy å følge med på kroppens reaksjoner. Du burde låne den på biblioteket. Forfatteren er litt ekstrem, men stort sett har han mye bra i boka 🙂

 5. Kan kroppen få sterke muskelsmerter og brennende smerter ved for mye syre i kroppen ?

 6. Kan kroppen få sterke muskelsmerter, samt brennende smerter i enkelte muskeldeler ved for mye syre i kroppen eller er det slik at du må ha vondt i hele kroppen? Kan for mye syre gjøre at spesifikke muskler som skuldrene og nakke skape stivhet og ømhet?

  På forhånd takk!

  • Syre overskudd skaper ofte betennelse tilstander i kroppen. Typisk er vondt i skuldre, nakke, alle ledd osv. Man behøver ikke ha vondt i hele kroppen for kroppen jobber hardt for å holde betennelsen unna viktige indre organer. Derfor er leddene mest utsatt for betennelser. Spis mye basisk mat, ta basisk tilskudd som Urbase (taes om kvelden) og drikk masse vann. Så vil du merke at leddene blir mindre ømme og vonde. Fingrene blir lettere å bevege om morgenen, nakke vondt blir svakere/borte og den brennende smertene blir mindre.
   Håper du fikk svar på det du ville 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s