Organet lunge.

Jeg holder fortsatt på med Naturmedisinsk Filosofi. Jeg vil fortelle at til og med språket vårt er påvirket av hva filosofene har ment i hundrevis av år. Ta eksempelvis uttrykket som «galle sur mann» (lever og galle påvirker sinne) og at vi blir redde så vi «tisser på oss» ( nyre og blære påvirker angst). Vi sier også at vi har et » godt sove hjerte» ( hjerte og psykens evne til å falle i ro i kroppen), og at en person «snakker rett fra leveren ( leveren: sinne/temperament).
Men nå: Lunger.

Lungenes primær oppgave er å spre energien fra luften vi puster inn, rundt om i kroppen. Når man puster dypt og jevnt styrker man kroppens ytre forsvarssystem. Hvem har ikke merket at pusten blir annerledes når man er sint, lei seg eller redd? Lungene er veldig påvirkelig overfor emosjonelle forandringer, spesielt skuffelser, sorg og sinne.

Typiske lidelser i lungene:

Hud og slimhinneproblemer( tørr hud), bakteriefloraproblemer, forkjølelse, influensa, bihuleproblemer, bronkitt, halsbetennelser, astma, allergi, svak stemme,  hoste alle alle typer, sorg og problemer med «å gi slipp», føler tretthet i brystet, blek ansikt hud, sukker ( gir  lyd fra seg).

For å styrke lungene: Frisk luft, trening, puste øvelser, styrkende kost, urter som russisk rot, ginseng, ingefær, lakrisrot, rød solhatt, hyllebær, kardemomme, kanel, hvitløk, karve, fennikel, bukkehornsfrø og kutt ut melkeprodukter (danner slim) og hvetemel produkter. På det psykiske plan er tilgivelse og forsoning viktig for å styrke lunger. Og lære seg evnen til » å gi slipp» og gå videre i livet.

Og selvsagt røyk er ikke lungenes beste venn. Men det vet jo alle.

Jeg må jo bare si at nå om dagen,  er det vår i luften rundt om i landet. Trekk inn luften med dype åndedrag.  Og hold den inne i lungene noen sekunder før du slipper den ut igjen. Og gjør det 3 ganger etter hverandre og ting virker plutselig veldig mye klarere. Jeg lover.

 

 

Reklamer

6 kommentarer

Filed under Biopat

6 responses to “Organet lunge.

 1. Interessant det med utrykkene. Har aldri tenkt over det med føleleser og organer! Spennende lesning!

 2. sundforsjov

  Super indlæg og rigtig godt tip 🙂

 3. Inger

  Jeg bøyer meg i «støvet»..
  Er jo så lærerikt å lese om de forskjellige organene.
  I dag mediterte jeg litt sånn helt enkelt, tror det er veien å gå for at det
  «indre» skal trives også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s