Visste du at….

Kroppen har en egen rytme som den følger. Og det er ikke alltid vi følger den samme rytmen som kroppen har. Og det skaper ubalanse.

Det jeg vil komme frem til at kroppen har et eget ur, organur.  Kinesisk medisin har brukt dette uret til helhetsoppfattelse av kroppen.

Organuret forteller om en annen rytme i kroppen. Denne rytmen er tidrommet hvor det enkelte organ restituerer seg selv, renses og blir oppladet. Hvis der er en ubalanse i organet vil det merkes som uro – rastløshet – tretthet – utilpasshet i tids rommet. Sånn er det med oss mennesker at vi har tider på døgnet vi er på topp og andre tider hvor vi ikke er så på topp.

Kl 05-07 : Tykktarmen.Det er på den tiden av døgnet der tykktarmen er på topp. Her har den mest energi til og tømmes ordentlig. Bruk tidspunktet fornuftig.

kl 07 – 09 :  Magen. Det er tiden av døgnet man skal innta en næringsrik frokost. Næring, næring og næring.

kl 09 – 11: Milt/bukspyttkjertel. Milten gir energi til hjernen. Er man i ubalanse i milt så vil man ha konsentrasjons problemer rund dette tidspunktet. Kutt ut sukker.

kl 11 -13: Hjerte . På dette tidspunktet skal man hvile og jobbe rolig. Om man har tendens til angst, eller at man er meget overaktiv på dette tids punktet kan det være en form for ubalanse.

kl 13-15: Tynntarmen.

kl 15-17 : Blære. Ved ubalanser i blære kan man oppleve at skjelett/ muskel vondt dukker opp på denne tiden av døgnet

kl 17- 19: Nyre. Nyrene hjelper kroppen med væskebalansen i kroppen. Ved en ubalanse kan man oppleve økt svette produksjon ved denne tiden eller at man tisser mye i denne tiden.

kl 19- 21: Kretsløp.

kl 21-23: Hormonsystemet.  Om man blir tidlig trett  om kvelden kan det hende at hormonsystemet trengs en justering.

kl 23-01: Galle. Ved ubalanse kommer ofte migrene anfallet på denne tiden.

kl 01-03: Lever. Ved ubalanse så kan man merke at man har mareritt i denne tiden. Hud kløe og kramper kan man merke også på denne tiden.

kl 03-05: Lunge.  På denne tiden hvor vi er rolige styrker lungene immunforsvaret vårt. Det er så typisk å begynne å hoste på denne tiden av døgnet mens vi sover , når lungene er i ubalanse.

Men husk at dette er et «kart» som man bruker i kinesiskmedisin. Men som du og jeg kan bruke som en liten pekepinn på hvordan vi skal behandle kroppen vår. Og nå som vi vet når organene våre er på topp kan vi jo «leve deretter». Lykke til ♥

Reklamer

5 kommentarer

Filed under Biopat

5 responses to “Visste du at….

  1. Vittig det der med hostingen! Var syk i 3-4 uker før jul – og hosten kom i 3-tiden omtrent hver natt! 😀

  2. Tilbaketråkk: Litt lesestoff! | Fristende lavkarbo

  3. sundforsjov

    Organuret er fantastisk og meget fancinerende. Jeg lægger eksempelvis altid mærke til, hvornår mine børn vågner om natten eller om der er en sammenhæng i hvornår på dagen, jeg er træt eller meget frisk. Det sammen gælder også farverne i ansigtet. Når man først har åbnet for denne verden, kan det være svært at overhøre den 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s