Coca Cola

Vi vet jo allerede at det er usunt og ikke bra for tennene, men hvordan reagerer kroppen?


Etter ti minutter får du i deg ti teskjeer med sukker. Det vil si 100 prosent av den anbefalte dagsdosen. Grunnen til at du ikke spyr av sukkeroverdose er takket være fosforsyren, som demper smaken slik at du fortsatt klarer å holde colaen innabords.
Etter 20 minutter stiger blodsukkeret ditt, noe som også får insulinet til å rase. Leveren din reagerer ved å omdanne alt sukker den får tak i til fett, noe det finnes massevis av på dette tidspunktet

Etter 40 minutter har kroppen sugd opp all koffeinet som er i colaen. På dette tidspunktet kan det være morsomt å se seg selv i speilet, for pupillene dine vil nemlig utvide seg.

Men også usynlige ting skjer; blodtrykket stiger og leveren pøser mer og mer sukker inn i blodomløpet. Adenosinreseptorer i hjernen blir blokkert, noe som gjør at du føler deg mer våken og kvikk.

Bare 5 minutter senere øker dopaminproduksjonen i kroppen, og dette stimulerer gledesentrene i hjernen din. Sex, fett og søt mat utløser også dopamin i hjernen vår.
Etter mer enn 60 minutter skjer det ting i den nedre delen av tarmen din. Der binder nemlig fosforsyren kalsium, magnesium og sink. Dette gir nok et hopp i stoffskiftet og forsterkes ytterligere av høye sukkerdoser og kunstige søtningsstoffer, som også øker utskillelsen av kalsium i urinen.

Nå som colaen har gått gjennom systemet ditt, begynner du antakelig å bli tissetrengt. Det er fordi koffeinet er vanndrivende.
Kalsium, magnesium og sink blir så skilt ut av urinen. Dette er verdifulle næringsstoffer som kroppen din kunne ha trengt, men de går altså rett i dass.

Etter hvert går sukkerfesten i kroppen mot slutten, noe som gjør at du blir skikkelig godtesyk. Du vil ha SUKKER!!! NÅÅÅÅ!
Og hvis du ikke får det, blir du irritabel. På dette tidspunktet har du tisset ut alt vannet som er i cola.

Men det er flere «festlige» ting som venter deg… I løpet av de kommende timene vil du sannsynligvis også få en koffeinkrasj. ( Kilde Din Side og Silje Ulveseth )

For å komme over en koffeinkrasj er det viktig å drikke masse rent vann. Valnøtter og Paranøtter inneholder sunne proteiner og sunt fett. Kutt ut sukker og dårlige karbohydrater som hvetemel osv.

Hvis du fortsetter å drikke drikker som inneholder koffein utover dagen, vil binyrene blir stadig stimulert og du vil finne deg selv i en kronisk tilstand av stress. Ekstra stress,  trenger du ikke . Og selv om folk flest tror koffein gjør dem mentalt skarpere, studier viser at, det er helt motsatt. Man blir sløvere.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Litt av hvert

2 responses to “Coca Cola

  1. Jeg var veldig glad i cola før, men nå har jeg sluttet og det frister ikke litt engang. Alltid litt morsomt å lese sånne innlegg, for å se hva jeg sparer meg selv for nå 🙂 Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s