Nytt tilskudd i huset…..

Min svigermor ringte hjem fra Hellas med en super god nyhet.

Hun hadde begynt å ta et nytt kosttilskudd som hun syntes fungerte helt fantastisk. Til og med svigerinnen har prøvd tilskuddet og hun sier det samme. » Mer energi og  generelt bedre form» 

Da jeg spurte hva det kosttilskuddet het så var svaret, Hippophae. Og da er det Google som er tingen igjen.

last ned (2)Og da fant jeg ut at det var Tindved, det var snakk om.

http://www.rolv.no skriver dette om Tindved:

Det er primært fruktene av tindved planten som benyttes som mat og medisin. I andre land er også bladene og barken (på grunn av det høye innholdet av garvestoffer) blitt anvendt i folkemedisinen. Fruktene plukkes når de er modne og brukes hele, eller de bearbeides til saft, gelé, syltetøy, urtete og likør. For å unngå å ødelegge det store innholdet av vitamin C, må ikke fruktene eller produkter av dem komme i kontakt med metall eller kokes for lenge. Bærene inneholder store mengder vitaminer og mineraler, men er sure og astringerende (sammentrekkende). Fra fruktkjøttet og frøene ekstraheres en fet olje som bl.a. brukes i hudpleieprodukter.
Tindved er i følge Urtelisten fra Statens legemiddelverk klassifisert som ikke legemiddel, og kan omsettes fritt. INNHOLDSSTOFFER Fruktene inneholder organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, flavonglykosidet quercetin, provitamin A og vitaminene B kompleks, C (store mengder) og E. Videre finnes betydelige mengder med mineraler som svovel, selen, sink og kobber. Fruktene er også en temmelig rik kilde for essensielle fettsyrer, bl.a. omega-7. Mange av innholdstoffene fungerer som kraftige antioksidanter.  URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING Innvortes: Nærende styrkemiddel, øker motstandskraften mot infeksjoner som forkjølelse og influensa, styrker synet, astringerende (sammentrekkende). Utvortes: Sårhelende, bakteriedrepende, øker blodsirkulasjonen i huden.  URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER Vitaminmangel, generell svekkelse, redusert motstandskraft, svakt immunforsvar, infeksjonssykdommer, forkjølelse, influensa, hjerteforstyrrelser, sykdommer i mage og tarmsystemet, innvollsorm, diaré, tarmkreft, forbrenninger, hudbetennelser, eksem og stråleskader.  

Jeg er jo ikke vond å be. Det var jo rett fra Google og rett inn på Iherb.com

Og da jeg søkte rundt på Iherb etter Tindved som på engelsk heter Sea Buckthorn fant jeg flere produkter.

last ned (3)

En boks med Tindved havner i handlekurven.

Og en flaske med Tindved olje til utvortes bruk.

hudpleie

Mannen i huset har fått Tindved kaplser, som skal gi han mer energi og bedre immunforsvar.

Og jeg har selv brukt oljen.

Det artige er at oljen må brukes kun på kvelden rett før jeg går og legger meg. For huden blir farget gul. Jeg smører inn ansikt, hals og hender.Og første gang jeg brukte den så ble jeg litt bekymret. Men dagen etter var gulfargen borte. Huden føltes veldig spenstig ut og veeeeldig myk.

Begge deler kostet mindre enn 200 kr inkl frakt på Iherb.

Nå får vi jo bare se om mannen i huset responderer godt på Tindved kapslene. For han trenger litt ekstra energi 😀

2 kommentarer

Filed under Tips

2 responses to “Nytt tilskudd i huset…..

  1. I Norge Tindvedolje og tindvedjuce kan kjøpes her http://www.bio2you.no/no/produkter/kategori:vitamins/ Gratis frakt og rimelige priser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s